Nahrávám...

Informace z epidemiologie - detail

Úvod / Občanům / Informace z epidemiologie - dateail

Kontrola stravovacích provozů v rámci hudebního festivalu Colours of Ostrava 2007

Dne 13.7.2007 provedli pracovníci Krajské hygienické stanice se sídlem v Ostravě kontrolu stánků s občerstvením na hudebním festivalu Colours of Ostrava 2007. Kontrolovány byly zejména stánky s přípravou a podáváním občerstvení různého druhu např. bramborové placky, langoše, ohřívané a opékané uzeniny, grilované pokrmy – steaky, klobásy, smažené pokrmy ze zmrazených polotovarů, indické speciality, ale i vietnamská kuchyně.

Šetření bylo provedeno celkem v 34 stáncích s občerstvením, byly zjištěny méně závažné nedostatky v provozní hygieně - čistota a úklid provozovny, nejvíc závad bylo zjištěno ve skladování potravin a pokrmů - nedostatky ve značení zboží, potraviny nedostatečně chráněné proti kontaminaci nebo skladovány při vyšších teplotách než staví výrobce, v menším se našly i prošlé potraviny. V několika případech neměli prodávající zdravotní průkazy.

Závady byly řešeny na místě v 15 případech blokovou pokutou v celkové výši 5 600,- Kč, jeden provozovatel je pozvaný k projednání závad na Krajskou hygienickou stanici, závady zjištěné v tomto zařízení budou řešeny ve správním řízení.

Závěrem je možno konstatovat, že u prodejců, kteří jsou na akci opakovaně a jsou pravidelně každoročně v rámci této akce kontrolováni nejsou závady tak závažné jako u nových, kteří přijedou na akci poprvé a neví jaké zajištění mohou očekávat ze strany pořadatelů, nejsou připraveni na velké množství zákazníků, vysoké teploty a zaskočí je i to, že jsou v rámci této akce kontrolováni ze strany Krajské hygienické stanice.

Zveřejněno: 16.7.2007