Nahrávám...

Informace z epidemiologie - detail

Úvod / Občanům / Informace z epidemiologie - dateail

Pozvánka na konferenci MORAVSKÉ DNY HYGIENY VÝŽIVY

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE
MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ

ve spolupráci se

STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVOU ČESKÉ REPUBLIKY

pořádá

MORAVSKÉ DNY HYGIENY VÝŽIVY

Záštita nad konferencí
  • MUDr. Michael Vít, PhD.
    Hlavní hygienik České republiky
  • MVDr. Milan Malena
    ústřední ředitel Státní veterinární správy České republiky
  • MUDr. Helena Šebáková
    ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
  • MUDr. Jan Říha
    ředitel Krajské hygienické stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě
Termín a místo konání
  • 17. 10. - 18. 10. 2006
  • Hotel Devět skal, Sněžné - Milovy
Program

17. 10. 2006 - úterý


9,00 - 9,45 hodin – registrace účastníků


Dopolední program 10.00-12.30 hodin


  • Zahájení a organizační pokyny
  • Aplikace hygienického balíčku ve stravovacích službách u nás a v zahraničí (MVDr. Horký - Experta Partner)
  • Zkušenosti s aplikací hygienického balíčku na Slovensku (MUDr. Trusková, MUDr. Havelková - Úrad verejného zdravotníctva SR)
  • Jak se změnila práce AHS v terénu od 1.1.2006 (AHS Pánková - KHS Moravskoslezského kraje)
  • Výsledky dozoru v oboru HV za 1.pololetí 2006, Aktuality v oboru HV a PBU (Ing. Slavíková - MZ ČR)
  • Aktuality z hlediska chemických rizik z potravin (Doc. MVDr. Ruprich, CSc. - SZÚ Brno)
  • Enterobacter Sakazakii v mléčné kojenecké výživě (RNDr. Špelina - SZÚ Praha)

13,00 - 14,00 hodin – oběd


Odpolední program 14.00-17.00 hodin


  • Mikrobiologické vyšetření kosmetických prostředků (RNDr. Špelina - SZÚ Praha)
  • Mikrobiologické vyšetření kosmetických prostředků - legislativa (MUDr. Jírová - SZÚ Praha)
  • Opalovací krémy - rizika, stanovení ochranného faktoru, výsledky HÚ (MUDr. Jírová - SZÚ Praha)
  • Nové typy obalových materiálů pro styk s potravinami (Ing. Sosnovcová - SZÚ Praha)
  • Problémy s nebezpečnými PBU hlášenými v systému RASFF (Ing. Sosnovcová - SZÚ Praha)
  • Praktické zkušenosti z dozoru nad PBU (Ing. Bezpalcová - KHS Středočeského kraje)

18,00 - 19,00 hodin – večeře

20,00 hodin – společenský večer s živou hudbou


18.10.2006 - středa


8,00 - 9,00 hodin – snídaně


Dopolední program 9.00-12.00 hodin


  • Ptačí chřipka (MUDr. Vít, Ph.D. - Hlavní hygienik ČR)
  • Činnost státní veterinární správy v případě výskytu aviární influenzy (MVDr. Kučínský, MVDr. Sedláčková - SVS ČR)
  • Problematika multirezistentních bakterií v potravinách a surovinách (MVDr. Bardoň, Ph.D. - SVÚ Olomouc)
  • Zkušenosti hygienika výživy ze záplav 2006 (MUDr. Laštovičková - KHS Jihomoravského kraje)
  • Nařízení ES č.2073/2005 - Jak a proč vyšetřovat či nevyšetřovat některé ukazatele (MVDr. Karpíšková - SZÚ Brno)

12,00 hodin – zakončení konference

12,00 - 13,00 hodin – oběd


Změna programu vyhrazena.
Organizační pokyny

Do 10.9.2006 je nutno odeslat přihlášky k rukám MUDr. Svrčinové na Krajskou hygienickou stanici Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě, Na Bělidle 7, 702 00 Ostrava nebo na e-mailovou adresu: pavla.svrcinova@khsova.cz.

Ubytování
  1. 1-lůžkový pokoj (stand. koupelna) - 1000 Kč
  2. 2-lůžkový pokoj (stand.koupelna) - 745 Kč
  3. 1-lůžkový pokoj (nadstand.koupelna) -1190 Kč
  4. 2-lůžkový pokoj (nadstand. koupelna) - 895 Kč
  5. 3-lůžkový pokoj nadstand.koupelna) - 783 Kč

Vámi zvolené ubytování uveďte do přihlášky. V ceně za ubytování je bufetová snídaně, bazén a fitness. Poplatek za parkoviště činí 50,-Kč/auto/den.

Stravování

Menu dle vlastního výběru (vybrané menu uvést do přihlášky, na recepci budou připraveny stravenky k vybranému jídlu).
Úterý, 17.10. - oběd a večeře v Milovské restauraci

Oběd:

  1. hovězí vývar s masem a nudlemi (20 Kč)
  2. kuřecí kapsa se šunkou a sýrovou mozaikou, rýže (120 Kč)
  3. husarský steak (vepřová kýta, česnek, hořčice, křen), opečené brambory (100 Kč)
  4. svíčková na smetaně, houskové knedlíky, brusinky, citron, šlehačka (120 Kč)
  5. ovocné knedlíky s tvarohem, šlehačkou a čokoládou (100 Kč)

Večeře:

  1. pečené kuřecí stehýnko, vařené brambory, dušená zelenina (100 Kč)
  2. hovězí guláš 9skal, houskové knedlíčky (100 Kč)
  3. kuřecí směs po čínsku, rýže (120 Kč)
  4. omeleta se žampiony plněná špenátem, brambory, rajčatový salát (100 Kč)

Pozvánka ke ztažení [PDF].

Přihláška ke ztažení [PDF].

Zveřejněno: 15.8.2006